Izleti

Oktobar 2018.

    UDRUZENJE JE ORGANIZIVALO IZLET ZA BUDIMPESTU I SENT ANDREJU 23. 10. i 24.10.2018 GODINE. ORGANIZATOR VIKTOR TOURS IZ BEOGRADA. ZA SVOJE CLANOVE UDRUZENJE JE SNOSILO 50% TROSKOVA PUTOVANJA

  

Izletu se odazvao 41 član Udruženja. Udruženje je pokrilo polovinu troškova putovanja za svoje članove (3.500,00 din), a ostali (zainteresovani clanovi porodice) su snosili punu cenu od 7.000,00 dinara. Udruženje je kao nagradu za pet svojih aktivnih clanova, slabijeg materijalnog stanja, organizovalo besplatno putovanje, a Preduzece ``Zaštita Plus`` besplatno putovanje za svoja tri najbolja radnika na poslovima obezbedjenja.

                                                         ==================================================

27.мај 2017

ИЗЛЕТ КОЈИ JЕ ОРГАНИЗOВАН У СУБОТУ 27. МАЈА 2017. У КИКИНДУ И БЕЧЕЈ

7:30 - Полазак из Београда (Угао Сарајевске и Дринске улице) 10:00 - дoлазак у Кикинду 10:00 - 12:30  - Oбилазак Православне цркве посвећена Св. Николи  (1769-1773), шетња градским тргом поред Римокатоличке цркве Св. Фрање Асишког из 1811.год., краће задржавање испред Градске куће, обилазак станишта сова Утина - Посета музеју са 3D пројекцијом филма о мамуту (факултативно) или oбилазак дворишта музеја са репликом мамута, - oбилазак сталне поставке уметничких радова у теракоти -TERRA на отвореном простору,- разгледање Суваче (суви млин на коњски погон – jeдан од два преостала у Европи) из 1899.год., - (у зависности од расположивог времена : Доживљај минулих времена на железничкој станици, када је кроз Кикинду пролазио воз „ORIJENT EKSPRES“)  12:30 - 14:00    Ручак     14:00  Полазак за Бечеј  15:00 - 15:30 Посета Дворцу Соколац код Новог Бечеја – Летњиковац породице Дунђерски са спомен собом Ленке Дунђерски и њеним портретом у природној величини. 16:00 ДОЛАЗАК У БЕЧЕЈ 16:00 - 17:00    Обилазак центра Бечеја – Православна црква Светог Георгија, Римокатоличка црква Дјеве Марије, прича о жутој води и кућама баронице Еуфемије Јовић и Богдана  Дунђерског,   17:00 полазак ка Дворцу Фантаст (15 km од Бечеја), 17:30 - 18:30 Oбилазак комплекса Дворца Фантаст, 18:30 - 19:00 Слободно време  

19:00Полазак за Београд

===========================================================

22.april 2017

                                        IZLET ZA SREMSKU I MACVANSKU MITROVICU APRILA 2017 GODINE

Uz veliko interesovanje clanstva Udruzenja realizovan izlet za SREMSKU i MACVANSKU MITROVICU 22.04.2017 sa programom obilaska: Vizitorski centar, Carska palata ‚‚Sirmijum‚, Zitni trg, Zbirke muzeja Srema, Galerija Lazar Vozarevic, Arheolosko nalaziste ‚‚Gomolava‚, Spomenik Vasi Carapicu i Etno kuca u Macvanskoj Mitrovici i manastiri Petkovica i Šišatovac.

Пролећни излет - Поново после неколико година паузе, овог пролећа, у суботу 22.априла 2017.године, Управни Одбор и Комисија за друштвене активности Удружења, организовала је за своје чланове излет у Сремску Митровицу и околину. Пензионерско дружење је отпочело у Царској палати са остацима древног античког града Сирмијума, на чијим је старим зидинама настала данашња Сремска Митровица. Имали смо прилике да се упознамо са археолошким споменицима који су красили некадашњи град у музеју Срема 1 док смо у музеју Срема 2 видели не само старе предмете из кућа богатих и познатих Митровчана већ и догађаје везане за Велики рат, раднички покрет и Други светски рат. Шетња кроз овај сремски град настављена је посетом цркви св. Димитрија а затим  пешачком зоном и великим градским парком. На путу за Мачванску Митровицу видели смо чувени Житни трг kao и шеталиште с купалиштем на Сави.

У пријатном Етно здању „Змаја од Ноћаја“ уприличен је ручак. Кратаку причу о чувеном хајдук Стојану Чупића познатијем као Змај од Ноћаја чули смо од његовог потомка и власника етно здања. Неизбежна је била и посета цркви и споменику који су посвећени Стојану Чупићу. Путовање је завршено посетама манастиру Шишатовац насталом у 16 веку посвећеном рођењу Богородице и манастиру Петковица такође из 16. века посвећен светој Петки, а где су и њене мошти. Оба манастира припадају групи фрушкогорских манастира.

На излету је било 50 чланова - излетника, а трошкове превоза и услуге водича сносило је Удружење.

 


==============================================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
© 2022 Flex. All Rights Reserved.