Izlozbe

13. маја 2018. године у просторијама Удружења пензионера Савезног МУП-а организовано дружење чланова Удружења уз отворање јединствене изложбе ‚‚Сведочанство времена‚‚

     У оквиру обележавања јубилеја 50. година оснивања и рада Удружења пензионера Савезног МУП и поводом сећања на 13. мај, бивши Дан безбедности, отворена  је документаристичка изложба``Сведочанство времена``. Аутори фотографија Михаило и Рајко Васиљевић, Светозар Мојковић и Зоран Срећковић забележили су документаристичку причу о настанку, трајању, бомбардовању и рушењу зграде СМУП у Кнеза Милоша 92.

Изложбу је отворио члан Удружења, публициста и новинар Миленко Мишо Тодовић и подсетио да је зграда изграђена 1952. Објекат познат као седиште Службе државне и јавне безбедности Југославије дело је словеначког архитекте Лудвига Таморија (1915‒1994). Грађена је по узору на сличне грађевине модерне архитектуре и значајно је дело соцреалистичке оријентације у поратном југословенском и српском градитељству.

На традиционалном дружењу и отварању изложбе окупило се близу 100 чланова Удружења, које су поздравили Председник скупштине Удружења Владимир Ђерић и Председник Управног одбора Удружења Дракче Димитријевић, нагласивши да ће се овакво, већ традиционално дружење уз војнички пасуљ, наставити и у наредном периоду. Испред Организационог одбора за прославу јубилеја Душан Максимовић се захвалио ауторима изложбе на значајном труду који су учинили и члановима Удружења на изузетној посети овом догађају и истакао да ће све активности које се организују током 2018 године бити у знаку нашег великог јубилеја - 50 годишњице оснивања и рада Удружења пензионера Савезног МУП-а.

===============================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
© 2022 Flex. All Rights Reserved.