Humanitarni rad

Novembar 2018

REALIZOVAN, vec tradicionalan, kontrolni zdravstveni pregledi članova Udruženja 14. novembra 2018 godine u prostorijama Udruženja - Bulevar Kralja Aleksandra 298, Beograd. Vrlo dobar odziv nasih clanova.

Ekipa zdravstvenih radnika Doma zdravlja organa unutrašnjih poslova Srbije u sastavu lekara opšte prakse i kardiologa uz odgovarajucu opremu i predvidjeni broj medicinskih tehničara obavili su preventivne zdravstvene preglede nasih clanova. Vrsen je opsti zdravstveni pregled, merenje krvnog pritiska, merenje secera u krvi, EKG snimanje, pregled, konsultacija i saveti kardiologa i konsultacija sa lekarom specijalistom. Prema preporuci lekara opšte prakse članovi koji su želeli primili su i vakcinu protiv gripa.

Blizu 90 nasih clanova odazvalo se pozivu ocenjujuci ovu izuzetno znacajnu aktivnost kao pun pogodak u ostvarivanju zajednickog interesa - brige o zdravlju clanova Udruzenja. 

   

ZDRAVLJE JE NASE NAJVECE BOGATSTVO!

Sekretarijat Udruženja i Komisija za socijalno humanitarne aktivnosti

============================================

Komisija za socijalno-humanitarna pitanja Udruženja  aktivno pruža podršku i pomoć materijalno i zdravstveno ugroženim članovima. Komisija je u 2018 godini realizovala ukupno 115 kućnih poseta starijim, socijalno i zdravstveno ugroženim članovima, uz adekvatne oblike materijalne pomoći, pružanje odgovarajućih saveta i poklanjanje posebne pažnje našim strijim i usamlјenim članovima. Težište rada bilo je usmereno na dve osnovne oblasti:

1. Posete starim, bolesnim, nemoćnim i nezbrinutim članovima Udruženja, radi pružanja pažnje i pomoći u meri naših kapaciteta, a u okviru raspoloživih materijalnih sredstava.

2. Pomoć u namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu domaćinstvima, participaciji u nabavci lekova članovima Udruženja koji žive  na ivici socijalne egzitencije.

Clanovi Komisije protekle godine obavili su: povodom „8.marta“ 28 poseta, povodom “Dana Udruženja“ 24. Marta - 21 posetu, radi uručivanja paketa pomoći za prvo polugodište 5 poseta, a u drugom dva puta po 3 posete jer su dva člana u međuvremenu preminula, a za novogodišnje praznike, na predlog članova Komisije, obišli smo 3 najugroženija člana sa paketima namirnica što ih je izuzetno obradovalo. Takođe, obavlјene su i redovne posete, u prvom polugodištu 15, a krajem godine 37. Prilikom svake posete, izuzev poseta radi uručivanja pomoći u namirnicama, posećenom članu je uručen skroman poklon kao znak pažnje. Težišno usmerenje Komisije odnosilo se na članove Udruženja starije od 80 godina kojih je trenutno 30% od ukupnog broja članstva Udruženja.

Član Komisije Vladana Ninčić u poseti našem dugogodišnjem članu Mileni Krkelić

                                                                    koja živi sama i uz već drugi objavljeni roman u 89. godini.

                                      ==============================================================

U saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika MUP-a, organizuju se, u našim prostorijama, svake godine preventivni zdravstveni pregledi i vakcinacija protiv sezonskog gripa kojom prilikom se pregleda do 100  naših članova. Cilј kontrole zdravstvenog stanja ovog tipa je preventiva - rano otkrivanje poremećaja radi blagovremenog preduzimanja adekvatnog zdravstvenog tretmana.

Zdravlje je uvek na prvom mestu


Ocena korisnika:  4 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna
 
© 2022 Flex. All Rights Reserved.