KNJIŽEVNO VEČE 14.12.2021.

Децембар 2021

ПОКРЕТ ТРЕЋЕГ ДОБА БЕОГРАДА, КЛУБ КЊИЖЕВНИКА ПОКРЕТА ТРЕЋЕГ ДОБА СРБИЈЕ И

           УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА САВЕЗНОГ МУП-а

организовали су  Књижевно вече 14. децембра 2021. 

     У ПРОСТОРИЈАМА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА САВЕЗНОГ МУП-а

ПРЕДСЕДНИК ПОКРЕТА ТРЕЋЕГ ДОБА БЕОГРАДА, ВЛАДИМИР ЈЕСТРАТИЈЕВИЋ,

ОТВАРАЈУЋИ КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ПОЗДРАВИО ЈЕ БРОЈНЕ ПОСЕТИОЦЕ, ГОСТЕ И УЧЕСНИКЕ

ПРЕДСЕДНИК КЛУБА КЊИЖЕВНИКА ПОКРЕТА ТРЕЋЕГ ДОБА СРБИЈЕ ЖИВКО КУЛИЋ ПОЗДРАВИО ЈЕ СВЕ ПРИСУТНЕ И

УПОЗНАО ИХ СА ЦИЉЕВИМА И ПРОГРАМОМ РАДА КЛУБА.

Програм књижевне вечери

Уводни део: Музички програм у извођењу ученика Музичке школе ‚‚Петар Коњовић‚‚:

1.Стоилков Матеја, 2. разред, виолина, 

   Перлман: Индијан кончертино

   Класа: Смиљка Цветковић

2.Максић Страхиња, 3. разред, хармоника

   Николај Чакјин: Валцер

   Класа: Александра Божанић

 

Водитељ Књижевне вечери: Владимир Кошутић, Председник Комисије за

друштвене активности Удружења пензионера Савезног МУП-а

Учесници програма:

I  Песници: 1. Љиљана Бошковић   2. Бранка Танасић

  1. Лепа Марић 4. Радиша Благојевић

II Афористичари: 1. Саво Мартиновић 2. Митар Ђерић;

  1. Мићо Лукић 4. Живко Кулић.

КРАЋИ ПОДАЦИ О КЊИЖЕВНИЦИМА КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У КЊИЖЕВНОЈ ВЕЧЕРИ

ПЕСНИЦИ

Љиљана Бошковић - Потпредседница Књижевног клуба Покрета трећег доба Србије. Пише песме, путописе и кратке приче. Обја-вила три књиге песама. Заступљена у многим књижев-ним часописима и зборницима. Организовала бројне књижевне вечери. Живи у Аранђеловцу.

Бранка Танасић - Секретар Књижевног клуба Покрета трећег доба Србије. Пише песме, укључујући и песме у акростиху, као и песме за децу. Такође, пише и новеле и кратке приче. Објавила три књиге песама. У припреми још три. Бави се и сликарством. Живи у Београду.

Лепа Марић - Чланица Клуба писаца Чукарице. Пише песме и кратке приче. Раније писала и афоризме. Објавила једну збирку песама. Учесница бројних књижевних сусрета и дружења. Бави се и сликарством. Живи у Београду.

Радиша Благојевић - Члан Удружења пензионера Савезног МУП-а и Члан Удружења књижевника Србије. Пише поезију и прозу.  Објавио два романа, збирку приповедака, шест књига песама и књигу под насловом: „Критика о поезији Добрашина Јелића“. У припреми седма књига песама. Награђиван и превођен на више језика. Живи у Београду.

АФОРИСТИЧАРИ

Саво Мартиновић - Члан Удружења књижевника Србије. Пише романе, афоризме, сатиричне приче и епиграме. Објавио два романа и седам књига афоризама и епиграма. Заступљен у више прегледа, антологија, зборника и енциклопедија афоризама. Добитник бројних књижевних награда и признања. Превођен на многе језике. Живи у Београду.

Митар Ђерић -  Члан Удружења књижевника Србије, Удружења новинара Србије и Београдског афористичког круга. Пише афоризме. Објавио девет књига афоризама. Заступ-љен у више прегледа, антологија, зборника и енциклопе-дија афоризама. Сарађује са часописима и медијима. Награђиван и превођен на више језика. Живи у Београду.

Мићо Лукић - Члан Удружења књижевника Београда и Свесловен-ског књижевног друштва. Пише афоризме, кратке сати-ричне приче и романе. Објавио две књиге афоризама и један роман. Заступљен у више прегледа, антологија, зборника и енциклопедија афоризама. Награђиван и превођен на више језика. Живи у Београду.

Живко Кулић - Члан Удружења књижевника Србије и председник Књижевног клуба Покрета трећег доба Србије. Пише афоризме, антипословице, епиграме и сатиричне приче. Објавио десет књига афоризама и две збирке антипосл-овица. Заступљен у више антологија и енциклопедија афоризама. Награђиван и превођен. Живи у Београду.

       

========================================================================================


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
© 2022 Flex. All Rights Reserved.