Oktobar 2017

ODRŽANA X OLIMPIJADA SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TREĆEG DOBA

  

Veliki uspeh sportsko rekreativne ekipe Udruzenja penzionera Saveznog MUP-a

OSVOJENO PRVO MESTO – SVEUKUPNI POBEDNIK OLIMPIJADE i drugo mesto u disciplini STAFETA

POKRET TREĆEG DOBA SRBIJE u saradnji sa Savezom penzionera Srbije, Ministarstvom za omladinu i sport, Sportskim savezom Srbije i Opštinom Vrnjačka Banja organizovali X  OLIMPIJADU SPORTA, ZDRAVLjA  I  KULTURE  TREĆEG DOBA – U VRNjAČKOJ BANjI od 29. septembra do 03. oktobra 2017. pod sloganom “ZA AKTIVNU I KREATIVNU STAROST”


Ekipa u sastavu Miloš Stevović, Miodrag Knežević, Gojko Popović, Slavica Ivanović, i Zoran Ugručić i rukovodilac ekipe Vladimir Košutić najzaslužniji za veliki uspeh Udruženja

penzionera Savezni MUP.

Na Olimpijadi sporta zdravlja i kulture treceg doba ucestvovalo je preko 200 ekipa iz cele Srbije. Do sada je Olimpijada rasla po broju takmičara i dobijala na kvalitetu u pogledu raznovrsnih sadržaja i takmičarskih disciplina. Sportska takmičenja su se odvijala ekipno, izuzev ribolova koji je pojedinačna sportska disciplina. Ekipa mora biti mešovita tj. najmanje jedan takmičar suprotnog pola. Takmičenje se odvijalo u disciplinama 1. ŠTAFETA 2. ŠAH  3. STRELjAŠTVO 4. PIKADO 5. FUDBAL – penali na male golove bez golmana sa 10 metara odstojanja 6. KOŠARKA – Slobodna bacanja i 7. RIBOLOV.

 

       —————————————————————————————————-

Povodom velikog uspeha sportsko rekreativne ekipe Udruženja penzionera Saveznog MUP-a na X Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba 2017. priredjen je svečani doček ekipe u prostorijama Udruženja 13. oktobra 2017 godine. Velike čestitke ekipi za uspešno reprezentovanje naseg Udruženja uputio je Predsednik Upravnog odbora Udruženja Vladimir Jestratijević i Predsednica Skupštine udruženja Smiljka Keržič. Uz skromnu proslavu, pesmu i igru proslavljen je ovaj značajan dogadjaj.

                      ==========================================