NOVEMBAR 2022

У Скопљу је 10. и 11. новембра 2022. год. на позив Удружења пензионера МУП-а Републике Северне Македоније организован сусрет са представницима Удружења пензионера Савезног МУП-а, Београд.

Том приликом је потписан предходно припремљен и усаглашен Протокол о сарадњи између два Удружења.

Протокол су потписали Председник Управног одбора Удружења пензионера Савезног МУП-а Дракче Димитријевић и Председник Удружења пензионера МУП Републике Северне Македоније Спирко Николовски.

Делегацију Удружења пензионера Савезног МУП-а сачињавали су: Дракче Димитријевић, председник Управног одбра; Ратомир Јочић, заменик председника Управног одбора; Владимир Кошутић, заменик председника Скупштине; Драган Михајловић, шеф рачуноводства; Славица Ивановић, руководилац спортских активности; Јово Боцески, члан Удружења; Мирослав Нардин, члан Комисије за социјално хуманитарне активности Удружења и  Милан Јовић, секретар Удружења.

Делегација је срдачно примљена од стране Председника Удружења пензионера МУП-а Републике Северне Македоније, господина Спирка Николовског и његових најближих сарадника. Спирко Николовски је поздравио долазак делегације из Београда и изразио задовољаство потписивањем Протокола о сарадњи, чиме ће се наставити започета сарадња и размена искустава у области друштвених, културних, спортских и других активности удружења.

Представљајући делегацију гостију из Београда, Дракче Димитријевић се захвалио на срдачном пријему и организованом програму дводневног боравка у Скопљу. Истакао је задовољство што се сарадња два удружења наставља, указавши да она већ постаје традиционална, а потписивањем Протокола сарадња удружења добија још шире размере.  

Потписници Протокола о сарадњи су се договорили да у заједничком интересу и доброј вољи раде на остваривању међусобне сарадње на плану размене искустава у остваривању интереса својих чланова у области социјалних, друштвених, културних и спортско рекреативних активности.

Међусобна сарадња ће се остваривати савесно и са пажњом доброг домаћина, уз неговање традиције добросуседских односа и у складу са уобичајеним стандардом понашања, између осталог, у овим значајним областима које су предмет подписаног Протокола:

  • Размене искустава у остваривању интереса и унапређењу личног и друштвеног стандарда својих чланова
  • Сарадња и размена искустава у области организовања друштвених, културних, спортских и других активности чланова удружења
  • Сарадња у области међусобног информисања о значајнијим активностима и јубилејима удружења
  • Сарадња и размена искустава у области развоја информационе технологије, остваривања међусобне Интернет комуникације путем Websajtova два удружења и друштвених мрежа.
  • Поред протоколарних разговора домаћини су са гостима обишли поједина знаменита места града Скопља и организовали заједничко дружење чланства на коме су размењени пригодни поклони за удружења.

                             

                                                                        ==============================================